2012. január 1., vasárnap

Karácsonyi beszámoló


Ez a mi karácsonyfánk. Együtt díszítettük, mint egy évvel korábban, mert akkor írt nekem a Jézuska egy levelet. A teraszunkra tett egy szép fenyőfát és az ágai között volt a levél, amiben az állt, hogy az én feladatom lesz a karácsonyfa feldíszítése (persze nem egyedül, befogtam az egész családot). Akkor is és most is nagyon jó móka volt. A tavalyi fenyő sajnos lehullajtotta az összes levelelét, ezért újat kellett vennünk. Olyan nagy ez a fa, hogy felér a plafonig. Este együtt feldíszítettük és gyorsan lefeküdtünk aludni, hogy minél hamarabb reggel legyen. Mikor felébredtünk, kilopóztam a nappaliba, hogy megkukucskáljam, járt-e nálunk a Jézuska. Tele volt a fa alja ajándékokkal, megráztam a csengőt, mindenkit kiráncigáltam az ágyból, apa meggyújtotta a csillagszórókat, én pedig énekeltem:

Eljött a karácsony,
gyertyák égnek a fákon,
lágyszavu kis harang csenget,
szívünk örömteli dalt zeng.
Ragyogj szép karácsony,
légy a világon bárhol,
ez az ünnep a szereteté,
az egész világon!
Gyújtsunk gyertyát, nézzük a fát,
bánatunk, gondunk, menten tovaszáll,
A szeretet, megmelenget,
ne bántsuk egymást, többé soha már!
Ragyogj szép karácsony,
légy a világon bárhol,
ez az ünnep a szereteté,
az egész világon!
Aztán jött a bontogatás. Egyesével bontottuk ki a csomagokat.


Meghozta a Jézuska a Rumini társast amit gyorsan ki is próbáltunk. Anya a Ragacs tengeren vesztegelt és Északra indult, ahová nem is szólt küldetése, Tücsök a Fortuna bogarat szúnyognak nevezte... remekül szórakoztunk.

Este a mamáéknál vacsoráztunk, csillagszórót gyújtottunk, ott is elénekeltem a karácsonyi dalt és vacsi után megint bontogattunk, a mamáékhoz Lego rendőrhajót hozott a Jézuska, de olyat ám, ami igazából úszik a vízben, és nem süllyed el! Mindent magkaptam, amire csak vágytam! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése